Ons aanbod: teams en maatwerk.


Algemeen

Nadat je zelf hebt geleerd hoe je echt vrij kunt blijven in interactie is het vaak prettig als ook je medewerkers of teamleden "dezelfde taal spreken". We hebben daarom een aantal mogelijkheden rondom teams ontwikkeld, van eendaagse workshops tot teamopleidingen en interventies. We denken graag met je mee om samen een passend voorstel te maken.

Wil je meer weten? Neem dan vooral contact met ons op. 


Interactiekunde voor teams: "Alléén samen kom je verder"

In veel organisaties werken mensen met elkaar samen om een taak te volbrengen. Om dit voor elkaar te krijgen wordt van de leden van het team een samenwerking gevraagd waarbij ieder zijn eigen invloed weet en kan inzetten. Daarnaast is ieder lid in staat verbinding te leggen met de andere leden van het team en zijn ze gezamenlijk in staat om hun doelen op een succesvolle en bevredigende wijze te realiseren.

 

Teams steunen op intensief samenwerken voor het volbrengen van een specifieke taak die, niet of minder goed, kan worden volbracht door een enkel individu of werkgroep. Een effectief team verhoogt de productiviteit, de voldoening en de groei van elk teamlid afzonderlijk, van het team zelf en de rest van de organisatie en voert taken uit die het met moeite alleen kan doen (Bennik 2009). Om hier een goede invulling aan te geven worden specifieke vaardigheden, houding en gedrag van alle deelnemers van een team gevraagd.

Doelstelling

Interactiekunde leert je bewuster en effectiever interacteren. Deze teamontwikkeling helpt je de kwaliteit en dus de effectiviteit van je gesprekken met je teamleden te verhogen. Wie een soepele en effectieve interactie tot stand wil brengen, heeft aan gesprekstechniek niet genoeg. Je hebt tevens inzicht nodig in het gedrag en de competenties van je gesprekpartners en van jezelf. Met name ook in de wisselwerking daartussen.Wederzijdse acceptatie van alle teamleden is hierbij van essentieel belang. Interactiekunde leert je vanuit ontspanning succesvolle gesprekken te voeren die tot gezonde en effectieve werkrelaties leiden, ook wanneer de communicatie in eerste instantie moeizaam verloopt.

Van hieruit wordt de basis gelegd om in elk aspect van de teamontwikkeling te kunnen doorgroeien.

Meer weten? Klik hier om de folder voor deze opleiding te openen. 

Wil je weten of Interactiekunde ook voor jouw team uitkomst biedt? Klik dan hier om contact met ons op te nemen en de mogelijkheden te bespreken.


Maatwerk individueel

Individuele begeleiding wordt bij Dimensie in net zoveel vormen aangeboden als er verschillende vraagstukken zijn. Op deze pagina vind je een kleine opsomming van de verschillende mogelijkheden.  

Graag kijken we samen met u hoe we tot een aanbod kunnen komen dat naadloos aansluit op uw wensen. Op deze pagina kunt u wat feedback lezen van klanten waarvoor we dit in de afgelopen 15 jaar hebben gedaan.

Samen overleggen over úw mogelijkheden? Neem dan via deze link contact met ons op.


Maatwerk voor teams

Nadat je zelf hebt geleerd hoe je echt vrij kunt blijven in interactie is het vaak prettig als ook je medewerkers of teamleden "dezelfde taal spreken".

Een groot gedeelte van wat wij bij Dimensie dagelijks doen is het aansluiten bij de wensen van jouw team of organisatie. Graag kijken wij samen met je wat je wensen en onze mogelijkheden zijn.

Op deze pagina vind je feedback die wij van klanten hebben gehad over de (maatwerk)oplossingen die wij hen in de afgelopen 15 jaar hebben geboden.

Samen overleggen over de mogelijkheden voor jouw team of organisatie? Neem dan via deze link contact met ons op.