"Als je meer wil weten over Dimensie laten we liever anderen aan het woord..."


Van al de cursussen die ik tot nu toe gevolgd heb is het mij als ware een kunstje geleerd. Hoe je zaken gedaan krijgt door eerst dat te doen/zeggen en dan dat en dan dat… De interactiekunde heeft mij geleerd om naar binnen te kijken en naar mijn innerlijke stem te luisteren. Van daaruit mijn gedachtes, emoties en overtuigingen op een heldere en ongedwongen manier op mijn omgeving uit te stralen. Ik ben hierdoor een beter mens, zowel op het werk als privé door geworden.
Als je ooit het gevoel hebt gehad dat je leeft in het donker en je hebt je ogen nog dicht, dan zou ik Interactiekunde gaan volgen.
— Stelian P. Balausiac
 
Voor iedereen die met mensen omgaat is het belangrijk om in “verbinding” te zijn. Dit is voor mij de rode draad van de leergang Interactiekunde. Voor iedereen die leiding geeft of met klanten omgaat een must.
— André Breuer
Deze leergang is ervaringsgericht, persoonlijk en een essentiële verrijking van ieders leven. Deze niet-formele educatie is veel belangrijker voor mijn leven dan welk schoolvak ooit geweest is.
— Maurice Bosman
 
 
 
dimensie_logo.gif
Dimensie is erin gespecialiseerd om je te helpen bij het in verbinding brengen met jezelf en anderen en het behouden van deze verbinding. Wanneer mensen in staat zijn deze verbindingen te onderhouden, blijken zij voor ieders belangen en behoeften op te kunnen komen. Zij hebben dan tevens de neiging een actieve rol te spelen om wederzijdse belangen en behoeften te realiseren. In verbinding worden de meeste creatieve ideeën geboren en is het mogelijk om synergetisch te werken. Het effect is dat beide partijen naar ieders tevredenheid kunnen werken. Mensen kunnen dit als een “flow” ervaren. Zij zijn dan in staat het beste uit anderen te halen en het beste van zichzelf te laten zien.

Mijn diepste wens is dat mensen met elkaar in gesprek kunnen blijven. Dat er minder leed is tussen mensen door bijvoorbeeld onbegrip, waardoor we elkaar niet meer kunnen bereiken. Dat wij in staat zijn om toch weer steeds opnieuw bruggen te bouwen, waardoor mensen zelf weer verder kunnen en bevredigende relaties met anderen weten op te bouwen en te behouden.

Het diepste geluk is namelijk; bevredigend samen leven en samen werken. Hiervoor wil ik leven: een vredige samenleving. Dit is dan ook mijn drijvende kracht die niet te stuiten is.
— Frans Besselink, oprichter Dimensie
Ik heb vele trainingen gedaan en hier ook altijd wel zaken van in mijn rugzakje gestopt. Het lastige hierin vond ik altijd, dat het lastig te veranderen is wie je bent (en daarbij ook de vraag of je wel iemand anders wilt zijn) . Het unieke van deze leergang is, dat de benadering juist andersom is en uitgaat van jezelf. Je leert te kijken naar wie je bent, welke invloed dit op andere heeft en hoe je hier mee om kunt gaan. Het is voor mij als volgt te omschrijven: voor mij zorgen andere trainingen ervoor dat er een extra strikje om het cadeau komt, terwijl het cadeau hierdoor niet zichtbaarder wordt, maar de buitenkant wel fraaier. De training interactiekunde zorgt er juist voor, dat het cadeautje wordt uitgepakt en zichtbaar wordt voor anderen.
— Marije de Gouw-Kooij

Meer weten over de achtergrond van Frans en Dimensie? Klik dan hier voor het complete artikel van goedeverhalen.